dimecres, 13 d’abril del 2016

Publicació de dades del TeulaTeam Vora Ter


Un dels TeulaTeams dels nostre institut és el Vora Ter. El seu objectiu és identificar la qualitat de l'aigua del riu Ter al seu pas per Manlleu a partir d'un conjunt d'indicadors fisicoquímics, i fer la recollida de les dades de l'estació meteorològica de l'institut per tal de poder fer una previsió meteorològica bàsica.

Cada dilluns i dimecres a primera hora es recullen mostres d'aigua del riu per analitzar-la al laboratori del centre. S'identifica i es registra la temperatura, el PH, el nivell de nitrits i nitrats, la duresa total de l'aigua (Ca i Mg) l'específica de Calci, el nivell de clorurs i la demanda química d'oxigen. Aquests paràmetres permeten definir la qualitat de l'aigua.

Pel que fa a les dades meteorològiques, s'identifica i es registra la humitat relativa (interior i exterior), la temperatura (interior i exterior), la pressió atmosfèrica, el vent i la pluja. A partir de l'anàlisi d'aquests paràmetres es fa la previsió meteorològica, que consisteix bàsicament en determinar si tindrem temps estable (asolellat o possibles boires en funció del moment de l'any) o temps variable (vents i possibles pluges -segons la humitat-).

A partir d'ara, des del TeulaTeam de Comunicació, iniciem una col·laboració amb el VoraTer: publicarem setmanalment els resultats de les dades obtingudes de l'anàlisi de l'aigua del riu Ter i de les dades meteorològiques perquè pugueu saber la qualitat de l'aigua del nostre riu i una previsió bàsica del temps. Estigueu atents als resultats cada dimecres!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada