dimecres, 16 de novembre del 2016

Bates blaves


El passat 26 d'octubre els alumnes de tercer i quart d'ESO de l'Institut el Ter van anar al Museu del Ter a veure l'obra de teatre de Bates Blaves. L'obra tractava de les fàbriques que hi havia hagut a Osona i de les dones que hi havien treballat.
Hi havia cinc actors, tres dones i dos homes,i entre tots ens van explicar com era el treball a la fàbrica en aquella època i les diferències salarials que hi havia entre les dones i els homes.
L'obra començava amb l'obertura de la fàbrica a Manlleu i amb l'arribada dels pagesos que passaven del camp a treballar a les fàbriques. També en aquella època trobaven molt estrany que les dones deixessin la feia de casa i anessin a treballar a la fàbrica amb els homes.
A meitat de l'obra es va anar veient com la fàbrica evolucionava i més tard la gent d'Andalusia arribava a Manlleu per posar-se a treballar-hi.
L'obra finalitzava amb el tancament de les fàbriques i els personatges ens explicaven que després del seu tancament van torna a la vida d'abans.
Els actors eren molt bons i van interpretar molt bé els seus personatges. La idea de l'obra era molt bona i estava molt ben explicada. En general ens va agradar molt.
També penso que està molt bé que anem a veure obres de teatre que tinguin a veure amb el nostre poble, amb els nostres avantpassats i que ens ensenyin com es vivia abans.
En conclusió, que l'obra va estar molt bé i, encara que el tema de les fàbriques no ens interessés molt, l'obra ens va agradar.


Ènia Sala, Quart d'ESO 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada